Mälestise nimi Elamu A.Weizenbergi t 10, 1911. a

Mälestise tunnus

historitsistlik juugend-stiili sugemetega üürimaja 1911.-1912. aastast. Arhitekt Anton Uessoni loomingu näide.

Kirjeldus

Kahekorruseline hoone on asümmeetrilise põhiplaaniga, fassaadide osas risaliitidega (eenduvate vertikaalmahtudega) liigendatud. Sokkel on klombitud paekivist, seinapindu katab horisontaalne laudvooder (nõukogude ajast, algselt oli sein krohvitud), tänavaküljel trepikoja kohal paikneb telkkiivriga tornilaadne ehitis. Katusekate – eterniit (algselt valtsplekk). Peahoone hooviküljel paikneb hilisem, sobimatu juurdeehitus – keldrisissepääs.

Ajalugu

Hoone on ehitatud 1911. aastal. 1921.aastal muudeti peahoone katusekuju. Nõukogude ajal toimus nii sees kui väljas kapitaalremont.

krunt A.Weizenbergi t.10.