Mälestise nimi Elamu A.Weizenbergi t. 14, 1913. a.

Menetleja: muinsuskaitse osakonna eeslinnade peaspetsialist, Marleen Mihkelson

Mälestise tunnus

historitsistlik juugend-stiili mõjudega üürimaja 1913. aastast. Arhitekt Anton Uessoni loomingu tähtsamaid näiteid ja üks esinduslikumaid üürimaju oma kaasaegsete seas.

Mälestise kirjeldus

Kahekordsel osaliselt välja ehitatud katusekorrusega hoonel on kolme risaliidiga (eenduva vertikaalmahuga) sümmeetriline fassaad. Välisviimistluses on rikkalikult kasutatud juugendlikke elemente: erikujulised aknad, profileeritud piirdelaudadega, vahelduva rütmiga voodrilaudis, rikkalikult liigendatud viilud. Soklikorrus on klombitud paest. Katusekatteks valtsplekk. Siseplaneeringut on aja jooksul osaliselt muudetud (korterid on poolitatud). Algselt oli majas kaks viie- ja kaks kuuetoalist korterit teenija- ja vannitoaga. Hoonel on esindusliku uksega peasissekäik

Elamu on projekteeritud 1913. aastal.

krunt A.Weizenbergi t. 14.