Mälestise nimi Elamu Leigeri t. 3, 1920.-1930. aastad

Menetleja: TLPA muinsuskaitse osakonna peaspetsialist, Timo Aava

Kahekorruseline kivist trepikojaga kelpkatusega Tallinna tüüpi puitmaja terviklikus ansamblis.

Kirjeldus

Leigeri 3 näol on tegemist kahekorruselise kivist trepikojaga Tallinna tüüpi väiksema korterelamuga. Tänavaseina ilmestab trepikoja ümarkaarne vorm uue puituksega ning paljuruuduliste puitakendega. Enamik hoone puitakendest on rajamisaegsed. Rõhtlaudisega kaetud hoone väheste puitdetailina saab välja tuua dekoratiivsed nurgalauad ja akende piirdeliistud ning profileeritud karniisid. Maja hooviküljel on madal mitte algupärane lisamaht. Hoone krohvitud sokliosa on tänavaseinas olnud rustreeritud. Säilinud on maja ümarad uukaknad ja tõenäoliselt rajamisaegne vihmaveesüsteem.

Tegemist on algupäraselt säilinud Tallinna tüüpi korterelamuga, mis rajati 1930. aastatel.

Kinnistu.

Allikad

Tallinna Linna Elamute Valitsus. (1989) Arhitektuursete väikevormide inventuur, Kalamajas. Kungla 18, Tõllu 14, Kungla 20, Leigeri 1, Kungla 22, Kalevi 33, Kalevi 31, Kalevi 29, Kalevi 27. TKVA Toimik N8-158