Mälestise nimi Laiarööpmelise raudtee Rahumäe jaamahoone, 1932. a.

Menetleja: Tallinna Linnaplaneerimise Ameti muinsuskaitse osakonna peaspetsialist, Urve Arukaevu

Ehitised, Ehitiste liigid, Ühiskondlik hoone, Haldushoone, Jaamahoone, Ehitusperioodid, 1918-1939.

Tüüpiline 1930ndate raudteejaamahoone näide.

Mälestise kirjeldus

Tegemist on madala ühekorruselise tüüpilise jaamahoonega. Hoone on ehitatud samuti nagu Hiiu jaamahoone põlevkivituhktellistest. Hoonel on kivikattega poolkelpkatus ja traditsionistliku ilmega väikeseruudulise jaotusega aknad.

Mälestise ajalugu

Tallinna linna lähemate linnade kasvuga Eesti Vabariigi algusaastatel kasvas ka raudteeliiklus ning 1926. aastal avati Rahumäe peatuskoht. Uus jaamahoone valmis 1930. aastal, ning 1932. aastal avati ka postiagentuur. Piletimüük hoones lõppes 1998. aastal ning 2004. aastal alustati hoone restaureerimist. Tänapäeval asub jaamahoones Nõmme linnaosa puuetega lastele mängu- ja vabaaja keskus.