Mälestise nimi Balti Puuvillavabriku tööliselamu Sitsi t. 5A, 1901-1905

Menetleja: TLPA muinsuskaitse osakonna peaspetsialist, Timo Aava

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Tootmiskompleks, Elamu, Korterelamu, Ehitiste liigid, Elamu, Korterelamu, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise kirjeldus

Hoone on kahekorruseline, sümmeetrilise fassaadijaotusega, kõrge sokli ja kelpkatusega. Aknad on majal tervikuna välja vahetatud plastikraamidega akende vastu. Algupärased puitraamid on pööninguakendel, mille väljaehitusel on viilkatus. Korstnapitsid on laotud silikaattellistest ning väikse karniisiga. Välisuks on metallist. Varikatus pole kooskõlas hoone arhitektuuriga. Hoonel on madal eterniitkattega kelpkatus.

Hoone asub Tallinnas, Põhja-Tallinna linnaosas, Sitsi asumis, Sitsi tn 5A.

Mälestise ajalugu

Sitsi 5A hoone puhul on tegemist Balti Manufaktuuri, varasemalt Balti Puuvillavabriku 8-kortelise tööliselamuga. Hoone on ehitatud nõukogude perioodil, 1951 aastal tüüpprojekti alusel.