Mälestise nimi Leetse-Lepiku talu kalmistu

Menetleja: Harjumaa nõunik, Heli Tomps

Mälestise tunnus

Üks väheseid talukalmistuid. Leetse-Lepiku kalmistule on teiste hulgas maetud eesti kunstnik Nikolai Triik.

Mälestise kirjeldus

330 m2 suurune, plaanilt ristkülikuline kalmistu on rajatud hiljemalt 20. sajandi esimesel veerandil. Kalmistul on säilinud kaheksa üksikhaua tähist ja üks umbes 20 m2 pindalaga perekonna matmisplats. Kalmistu piirdeks on ligikaudu 1,2 m kõrgune lattaed, mis kirdeküljel asetseb muldvalli peal. Loodeotsas on umbes meetri laiune jalgvärav, kaguotsas 2,5 m laiune kahepoolne värav. Matused hõlmavad edelapoolse poole kalmistust, kirdepoolne on kaetud kõrghaljastusega.

Kalmistu on rajatud 19. sajandi lõpus.
Kalmistule on maetud: Jakob Evald (1831-1915), Johan Evald (1860-1920), Aleksander Evald (1893-1919), Elfriede Evald (1902-1934), Helene Katharina (Leena) Evald (1864-1956), Nikolai Triik (1884-1940), Lydia Evald (1890-1979) (Allikas: Vikipeedia https://et.wikipedia.org/wiki/Leetse-Lepiku_talu_kalmistu, 27.01.2017).

Vt lisatud skeemi.

Kirjandus

Taavi Pae, Eesti kalmistute kujunemine ja paiknemise seaduspärasused : magistritöö. Tartu Ülikooli geograafia instituut. Tartu, 2002