Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Menetleja: Pärnumaa nõunik, Nele Rent

Sõjategevuse käigus hukkunute matmispaik.

Mälestise kirjeldus

Ühishaud on hulknurkse põhiplaaniga ja pindalaga ca 170 ruutmeetrit. Pinnase katteks on telliskivipuru. Matuseplats on ümbritsetud hekiga. Hauatähiseks on poleeritud roosast graniidist 1978. aastal püstitatud mälestussammas, mille autor on skulptor A. Mölder. Sambal on tekst eesti ja vene keeles. 1984. aastal paigaldati täiendavalt kaks mälestuskivi hukkunute nimedega (mida õnnestus välja selgitada). Mälestussamba mõõtmed on: kõrgus 2,3 m, laius 1,62 m ja paksus 0,45 m.

Ühishaud asub Audru alevikus mõisa pargis.

Mälestussammas on püstitatud 1978. aastal ja mälestuskivid on paigaldatud 1984. aastal.

Kaitsevööndi ulatus

Kultuuriministri käskkirjaga 21.06.2006 nr 208 "Kultuurimälestisele kaitsevööndi määramine" (RTL, 04.07.2006, 52, 967) kehtestati mälestistele reg nr-tega 8304, 16599-16607, 16609-16611 ja 16613-16617 ühine kaitsevöönd.