Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Menetleja: Pärnumaa nõunik, Nele Rent

Sõjategevuse käigus hukkunute matmispaik.

Mälestise kirjeldus

Matusekoht on ristkülikukujulise põhiplaaniga, külgede pikkused 2,7 ja 3,75 m, pindalaga 10,25 m2. Haud on raamistatud betoonist kõnnitee äärekividega ja kaetud betoonist kõnnitee plaatidega. Saaremaa dolomiidist mälestustahvlil on selgitav tekst eest- ja vene keeles. Tahvel on kolmnurkse tipuga ja asetseb ristküliku-kujulisel alusel. Tahvli mõõtmed 1,75 m ja laius 0,9 m, paksus 0,34 m.

Mälestise ajalugu

Ühishauda on maetud 12 nimeliselt tuvastatud nõukogude aktivisti. Mälestustahvel püstitatud 1960-ndatel.

Kaitsevööndi ulatus

Vastavalt Kultuuriministri määrusele nr 37 03.07.1997.a. on ühishaua kaitsevööndi ulatus 2 m ümber mälestise perimeetri.