Mälestise nimi Vabadussõja mälestussammas

Menetleja: Pärnumaa nõunik, Nele Rent

Mälestise kirjeldus

Mälestussammas on kujult astmeliselt ahenevalt nelinurgeline ja obeliski kujuline, tumepunasest poleeritud graniidist. Obeliski esiküljel üleval asub kivisse raiutud Vabadusristi kuju. Sellest allpool kiri: Ilma- ja Eesti Vabadussõjas 1914-1920 auga langenud Mihkli koguduse poegadele. Tänulik Mihkli kogudus. Sellest allpool, obeliski neljal küljel on graniiti raiutud 96 sõjategevuses hukkunu nimed. Kirjed on kullatud. Samba kõrgus on 3,05 m.
Samba ees on ruudukujuline lilleklump mõõtmetega 2,3*0,6 m.

Mälestise ajalugu

Sammas avati 30.05.1926.a. 1940.a. maeti sammas kohalike elanike poolt lähedusse kalmistule. Paigutati taas oma kohale 1988.a. juulis.

Jääb Mihkli kalmistu, reg nr 8317, ja selle kaitsevööndi piiridesse.