Mälestise nimi Pärnu Poeglastegümnaasiumi hoone

Menetleja: Pärnumaa nõunik, Nele Rent

Pärnu ajaloo seisukohast märkimisväärne arhitektuuri- ja ajaloomälestis.

Kirjeldus

Hilisklassitsistlik neorenessanss-sugemetega punastest tellistest kahekorruseline koolihoone- Arhitekt J.Gayer. Lakooniliste tellisdetailidega (aknaavade lamekaarsillused, simss, veidi eenduv karniis). Fassaadi ilmestab risaliit kõrgete ümarkaarsete saaliakendega. Direktori korteri osaks olnud veranda Aia t. poolsel külgfassaadil on kadunud varasemate remontidega.

Kirjeldus

2005 aastal ehitati krundile uus võimla aadressiga Kuninga tn 29/1. Hoone fassaad kaetud punaste tellistega. Tellised on laotud reljeefse mustriga, massiivse seina muudab õhuliseks 365 väikest valgusava. Mälestise poolse seina moodustab suur klaasfassaad. Kaasaegse arhitektuuriga hoone ei ole mälestis.

Ehitaud 1875.a. poeglaste gümnaasiumiks.

Asub Pärnu vanalinna ja kuurordi muinsuskaitsealal, reg nr 27007.
Vastavalt muinsuskaitseseaduse § 25 lg 4 muinsuskaitsealal paiknevatele kinnismälestistele kaitsevööndit ei kehtestata.