Mälestise nimi Terroriohvrite ühishaud
Ava kaardil

Menetleja: Pärnumaa nõunik, Terje Luure

Terrori läbi hukkunute matmispaik.

Mälestise kirjeldus

Ühishauda maetute täpne arv ja nimed ei ole teada. Matmiskoht on ristkülikukujulise põhiplaaniga, külgede pikkused on 2 m ja 2,8 m ning pindala 5,6 m2. Ühishaud on kaetud betoonist kõnniteeplaatidega. Vahetult mälestustahvli ees asub lilleklump. Roosast graniidist tahvel paigaldati 1984. aastal. Sellel on tekst: "AU NÕUKOGUDE AKTIVISTIDELE / KES LANGESID KODUMAA / VABADUSE EEST / 1941-1945". Tahvli mõõtmed: kõrgus 0,5 (all) ja 0,62 (üleval), laius 0,8 m, paksus 0,1 m.

Ühishaud asub Surju õigeusu kalmistul.

Mälestuskivi on paigaldatud 1984. aastal.

Kaitsevööndi ulatus

Muinsuskaitseseaduse § 25 lg 5 kohaselt kalmistul paiknevale kinnismälestisele kaitsevööndit ei kehtestata.