Mälestise nimi Surju (EAÕ) kalmistu
Ava kaardil

Menetleja: Pärnumaa nõunik, Terje Luure

Mälestise tunnus

Ajastu tüüpiline, hästi säilinud 19.-20.s. pärinevate hauatähiste ning jälgitavate piiridega ja järjepidevalt hooldatud kalmistu.

Mälestise kirjeldus

Asetseb Pärnu maakonnas, Surju vallas, Surju asulast läänes, Metsasäärele viiva tee ääres. Surjust 1,1 km kaugusel. Üldpindala 0,35 ha. Kalmistu välispiirded on maapiirkonna õigeusukalmistutele traditsiooniliselt tähistatud kraavide ja kõrghaljastusega. Kalmistu põhjaküljel on kahest betoonpostist (0,5*0,5*1,8 m) moodustunud värav, mille 2,0 m ava on suletav sepisvõrega. Kalmistul on puitkabel (5,5*5,5*4,5 m), mis käesolevalt on kasutusel ka tööriistakuurina.
Vanemad kui II Maailmasõja lõpp hauathiseid ja piirdeid on kalmistul: metallhauatähiseid - 48, sh sepiseid - 19; kivist hauatähiseid - 4.
Kalmistul on kaev.
Kalmistul paikeb II Maailmasõja ohvrite ühishaud. Kalmistule on maetud luuetaja Ilmi Kolla.