Mälestise nimi Kastna kalmistu

Menetleja: Pärnumaa nõunik, Nele Rent

Ajastu tüüpiline, jälgitavate piiridega ning põlispuudega kalmistu.

Asetseb Pärnu maakonnas, Tõstamaa vallas, Kastna külas vahetult maantee ääres.
Üldpindala 1,36 ha.
Maanteepoolsest küljest on Kastna kalmistu kogu oma pikkuses piiratud madala kivikuhjatisega. Põhja- ja idapoolses küljes tähistavad kalmistu piirjooni pinnase reljeefi omapära ja metsa iseloom. Kalmistul on kolm sissepääsu: (esi-) lääneküljes kahepoolsete sepisväravatega ava ning põhja- ja lõunaküljes laiemad (1 m) väravateta avad piirdes. Kalmistu teed ja kvartaalne põhiplaan on hästi säilinud.
Peasissekäigu juures asub välikantsli 2*3 m alus, mis on laotud maakividest, vahed täidetud mullaga ning kogu kõrgendikku (0,3 m) katab hoolitsetud muru.
Vanemad kui II Maailmasõja lõpp hauatähised:
metallhauatähiseid - 83, sh sepiseid - 19;