Mälestise nimi Kadaka külakooli hoone

Menetleja: Pärnumaa nõunik, Nele Rent

Ajalooline hoone, mis on mänginud olulist rolli piirkonna hariduselus.

Mälestise kirjeldus

Ristkülikukujulist ühekorruselist rõhtpalk laudvoodriga hoonet ilmestab esiküljel lahtine postidele toetuv esik. Hoone tagaküljel paikneb kinnine esik. Hoonel on maakividest sokkel. 6-se ruudujaotusega aknad (17 tk) ja välisuksed (2 tk, algsed) on puidust. Interjööris on säilinud algsed suluste ja hingedega tahveluksed. 2006. aastal sai hoone uue käsitsi valtsitud tsingitud terasplekk-katuse. Algne katus oli puitkatus.
Hoone mõõdud: 29,50 * 9,20 m

Mälestise ajalugu

Hoone on ehitatud 1880. aastal Kadaka küla koolimajaks. Kadaka küla kool asutati 1832. aastal. Hoones on elanud ja õppinud kirjanik Ernst Peterson-Särgava.

Kaitsevööndi ulatus

Kaitsevööndiks on 50 m laiune maa-ala mälestise väliskontuurist ulatudes katastriüksusele tunnusega 93002:001:0158.