Mälestise nimi Rahumäe kalmistu

Mälestise tunnus

Rahumäe kalmistu on piirkonna kultuuriajaloolise väärtusega matmispaik, kuhu on maetud mitmed kultuuri- ja ajaloolise tähtsusega isikud.

Kirjeldus

Kalmistu üldpindala on 1,57 ha. Kalmistu välispiirdeks on maakivimüüritis kõrgusega kuni 1,2 m. Kalmistu idaküljel on kolmepostiline värav: kaks betoonposti transpordile ja ühe lisatud postiga ava jalakäijatele. Mõlemad avad on sepisvõredega suletavad. Kalmistul on raiutud maakivist, kildkrohvist vuugitäitega, tellistest piirete ja piilaritega kabel. Vanemad kui II maailmasõja lõpp hauatähised ja piirded on: metallhauatähised - 104, sh sepised - 18; sepisaiad - 21; kivist hauatähised - 29.

Rahumäe kalmistu asub Viljandi maakonnas, Karksi-Nuia linnas, Rahumäe tänaval.

Ajalugu

Rahumäe kalmistu avati 1876. aastal ning seda nimetati "uueks kalmistuks". Papi surnuaed jäi "vanaks kalmistuks". Kalmistul puhkavad mitmed kultuuri- ja ajaloolise tähtsusega tegelased.

Sala, Maire (2007). Viljandimaa kalmistute lugu. Viljandi