Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ja terroriohvrite ühishaud

Menetleja: Viljandimaa nõunik, Anne Kivi

Sõjategevuse käigus hukkunute matmispaik.

Mälestise kirjeldus

Ligikaudu 550 m2 pindalaga matmispaika ümbritseb madal elupuuhekk. Matmispaiga üldtähiseks on valatud ligi 3,5 meetri kõrgune mälestussammas, kaheastmelisel alusel ja mille ülaosa ümbritseb dekoratiivne kaunistus. Esiküljel ülaosas reljeefne lintidega pärg ja viisnurk.
Sambal on eesti ja vene keelne tekst:” Igavene au kangelastele,/ kes on langenud võitluses/ vaenlase vastu ja andnud oma elu/ meie rahva vabaduse ja õnne eest/ вечная славе героям павшим за боях/ за свободу и независимость нашей роины.” Samba mõõdud: alus 240x240x26cm 310x310x7cm. Sammas 111x111x315cm. Dek. Kaunistus 90x90x30cm. Pealmine plaat 111x111x10cm. Sammast ümbritsevad 4 reas plaadid mõõtudega 22/25x40x3cm. Tähed 3.5/3cm. Viisnurk 4cm.

Mälestussammas on ühishauale püstitatud 1949.a.