Mälestise nimi Artur Kapi (1878-1952) haud

Menetleja: Viljandimaa nõunik, Anne Kivi

Eesti helilooja, dirigendi ja pedagoogi, eesti sümfonismi rajaja Artur Kapi matmispaik

Mälestise kirjeldus

7x5 meetrise matmisplatsi edelanurgas paiknev haud on tähistatud 1974. aastal paigutatud tumedast graniidist hauasambaga, mille kujunduse autoriks on skulptor J. Raudsepp. Muruga kaetud platsi piire markeerivad liivatatud jalgrajad.
Esikülg on poleeritud, ülejäänu tahutud. Ülal keskel süvend, milles väljaraiutud bareljeef A. Kapi profiili kujutisega. Samba keskele sisseraiutud A. Kapi autograaf. All keskel ristkülikukujuline süvend, milles väljaraiutud, poleeritud aastaarvud 1878 1952. Bareljeefi süvendis all vasakus signatuuris J. R. 1973. Samba kõrgus 1.20, laius 0.81m, paksus 0.20m. Bareljeef mõõdus 0.37x0.37m.

Mälestise ajalugu

Artur Kapp (28. veebruar 1878 Suure-Jaani – 14. jaanuar 1954 Suure-Jaani) oli helilooja, dirigent ja pedagoog. Ta oli üks markantsemaid isiksusi Eesti muusika ajaloos, kes pani koos Rudolf Tobiasega aluse Eesti sümfoonilisele muusikale.