Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Menetleja: Viljandimaa nõunik, Anne Kivi

Sõjategevuse käigus hukkunute matmispaik.

Metallpiirdega platsi suurus on 6x8 m.

(Kirjelduse koostas Anne Kivi 1999. aastal)

Mälestise kirjeldus

Vennashauda tähistab tsemendist valatud monument. Monumendi ülaosas, keskel valatud viisnurk, selle all metallplaat stalinistliku tekstiga, Stalini nimi välja raiutud. Mõõdud: sokkel 166x125x50cm. Alus 120x80x5cm. Sammas 110/90x70/50x150cm. Plaat 44x34cm. Tekst:” Igavene au kangelastele, kes langesid/ lahinguis meie kodumaa au/ ja võidu eest!”/ 1941-1945/ вечная слава героям, павшим в боях за/ честь и победу нашей родины .” Monumendi jalamil toetub graniitplaat. Plaadi küljed murtud, ülaosa leek. Leek väljaraiutud, poleeritud, samuti osa teksti. All poleeritud pind. Sellel sisseraiutud langenute nimed.

Mälestise ajalugu

Vene armee allikate andmetel on 1944. aastal rajatud matmispaika maetutest teada 17 diversioonigrupi liiget, lisaks lennukimeeskond. Praegune tähis püstitati 1951. aastal.