Mälestise nimi Suislepa kalmistu

Suislepa kalmistu on piirkonna ajaloolise väärtusega matmispaik.

Kirjeldus

Kalmistu üldpindala on 0.85 ha. Kalmistu välispiirded on tähistatud looduses mullavalli ja kõrghaljastusega. Kalmistu värav asub edelasuunal. Värava moodustavad maakivist laotud tellispiiretega postid, avaga 2,2 m, mille vahel on sepisvõred. Kalmistul on 19 metallhauatähist (sh 13 sepist), mis on II maailmasõja lõpu eelsest perioodist. Kivist hauatähiseid samast perioodist on 1.

Asukoha kirjeldus

Kalmistu asub Viljandi maakonnas, Suislepa külas, 400 m Suislepa apostliku-õigeusu kirikust lõunas, Leebikule suunduva tee ääres.

Ajalugu

Suislepa kalmistu õnnistati 1881. aastal. Sellest ajast on kalmistu keskpaika püstitatud raudrist. Algselt oli tegemist õigeusklike surnuaiaga.

Sala, Maire (2007). Viljandimaa kalmistute lugu. Viljandi