Mälestise nimi Maja, kus aastail 1880-1882 asus ajalehe "Sakala" toimetus

Menetleja: Viljandi Linnavalitsus, Monika Vestman

1878. aastal Carl Robert Jakobsoni asutatud ajaleht "Sakala" toimetuse tööpaik.

Kirjeldus

Kaitsealune hoone on maakivist vundamendil laudvooderdusega palkseintega ühekorruseline ehitis. Hoonet ilmestab arhitektuuriliselt massiivne, seinaga ühes tasapinnas olev ärkel tänavafassaadil. 1970.aastate lõpus või 80.-ndate alguses on hoone klassitsismisugemetega välisilmet muudetud: laast- või sindelkattega poolkelpkatuse asemel on eterniitkattega viilkatus, kaduma on läinud suur osa algsest seinavooderduse puitdekoorist, algse püstlaudise asemel on praegu hoone ilmet nüristav rõhtlaudis, kaduma on läinud aknaluugid tänavafassaadil. Hoone on kasutusel elamuna.

(Kirjelduse koostas Anne Kivi 2001. aastal)

Ajalugu

Hoone on pärit 19. sajandi II poolest. Aastatel 1878-1882 tegutses hoones ajalehe "Sakala" toimetus.