Mälestise nimi Friedrich Kuhlbarsi (1841-1924) haud

Eesti luuletaja, laulu «Laulud nüüd lähevad ...» sõnade autori matusepaik.

Kirjeldus

Fr. Kuhlbarsi haual on tagasihoidlik tumehallist graniidist murtud risttahukakujuline hauasammas. Sammas asub madalal roosast graniidist soklil 0.60x0.40. Sambal kõrgus 0.70, samba paksus alt 0.30, ülalt 0.15, samba laius 0.40. Samba esikülg taandub libamisi 0.35m kõrguselt. Taanduval osal süvaraidkirjas tekst: Friedrich Kuhlbars/ *5.VIII 1841/ + 28. I 1924 . Teksti kohal sisseraiutud lüüra kujutis – kõrgus 0.10. Samba tagaküljel sisseraiutud risti kujutis. Hauaplatsi ümbritseb lihtne raudvarbaed – 3,4x2,3.

Ajalugu

Friedrich Karl Johann Kuhlbars (17. (5.) 08.1841 Sangaste kihelkonnas -28.01.1924 Viljandis) oli Viljandi
poeglaste elementaarkooli koolijuhataja ja luuletaja.

elulugu , pildid, luuletused