Mälestise nimi Maarjamäe suhkruvabriku meistrite elamu (IV), 19. saj.

Menetleja: TLPA peaspetsialist, Artur Ümar

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Tootmiskompleks, Elamu, Korterelamu, Ehitiste liigid, Elamu, Korterelamu, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Ajaloolise Maarjamäe suhkruvabriku ansamblisse kuulunud kõrvalhoone.

Mälestise kirjeldus

Ehitis on piklik ühekorruseline poolkeldri ja kõrge poolkelpkatusega 19. sajandil ehitatud kivihoone.
Sümmeetriline keskfrontooniga klassitsistlik fassaad on tagasihoidliku dekooriga: karniisid, sissepääsu tamburiga frontoon, poolkeldrikorruse reljeefsed aknakaunistused (hiljem maharaiutud, säilisid ainult seinasondaažides).
Hoone on korduvalt ümberehitatud, kuid võlvitud poolkeldrikorruse ruumid on säilinud hoone ehitamise ajast.

Suhkruvabriku meistrite elamu on ehitatud 19. sajandil.