Mälestise nimi Hohenhaupti lossi palmimaja, 1900-1910

Menetleja: Tallinna Linnaplaneerimise Ameti muinsuskaitse osakonna peaspetsialist, Urve Arukaevu

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Kasvuhoone, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Kasvuhoone, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Eestis ainulaadne 20. sajandi alguse pargirajatis

Mälestise kirjeldus

Algselt oli see pooleldi maa-alune ehitis, mille lõunakülg oli värviliste klaasidega klaasitud. Palmimaja ehitamiseks kasutati tsementmördiga kinnitatud erisuuruseid graniitrahne ja –kilde. Võlvitud ruumil olid puutüvede sarnased piilarid ja paeplaatidega kaetud jalutusrajad. Palmimajal olid väljast tsementplokkidega ääristatud lahtised terrassid ja kaev kiviväravate kõrval. Palmimaja seisab tühjana ja varemeis juba I Maailmasõja ajast

N. v. Glehni üks pargirajatisi, 1900. aastate algul ehitatud paviljon, rajatis on konserveeritud.

Vana-Mustamäe t. 48 krunt