Mälestise nimi Ohvitseride kasarm Väike-Patarei t. 10, 19. saj. lõpp

Inspektor: TLPA muinsuskaitse osakonna peaspetsialist, Timo Aava

Märksõna(9)

Ehitised, Kompleksid, Militaarkompleks, Elamu, Ehitiste liigid, Elamu, Korterelamu, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise kirjeldus

Kahekorruseline punasest tellistest fassaadidega ning madala paekivisokliga historitsistlik kasarmuhoone. Fassaadi ilmestavad mustris laotud tellised, räästa all on tellistest hammasfriis, esimest ja teist korrust liigendab vahekarniis.
Avatäited, aknaraamid ning karniisid on ajalooliselt olnud heledad. Säilinud on puitraamidega avatäiteid ning peafassaadi puidust tiibuks koos valgmikuga. Trepikodades säilinud algsed paeastmetega trepid ning trepipiirded, samuti plaadistust.
Fassaadil mälestustahvlid kindralmajor Otto Sternbeckile (avati 2001) ja Aleksandr Blokile.

krunt