Mälestise nimi Bekkeri laevatehase inseneride elamu, 1912-1914

Menetleja: muinsuskaitse osakonna eeslinnade peaspetsialist, Marleen Mihkelson

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Tootmiskompleks, Elamu, Korterelamu, Ehitiste liigid, Elamu, Korterelamu, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

20. sajandi algusest pärinev laevatehase elamuarhitektuuri esinduslikum näide. Ajaloolise Bekkeri laevatehase asunduse osa.

Kirjeldus

Algselt mõeldud Bekkeri laevatehase inseneride elamuks. Hoone jaotub plaaaniliselt kolmeks sektsiooniks, millel on esinduslik peatrepikoda esifassaadil ja tagasihoidlikum majandustrepikoda tagaküljel.; fassaadid on liigendatud trepikoja mahtudega, katusekarniisi ja vahevöödega. Hoone eksterjöör on üldmuljelt suhteliselt range ja massiivne.; Ruumid hoones on kõrged, tubade laed on peegelvõlvide ja stukkdekooriga. Trepid on paeastmetega, peatrepi mademetel kiviparkett. Säilinud on osaliselt ruumide maalinguid.; Säilinud on rohkelt ka kremoone ukselinke jt detaile.

1910-1912. a ehitatud neljakorruseline esinduslikumate korteritega hoone.

krunt