Mälestise nimi Tondi sõjaväelinnaku klubihoone Tondi t. 55B, 1915-1916

Menetleja: Tallinna Kultuuriväärtuste Amet, Kaarel Truu

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Militaarkompleks, Klubihoone, Kasiino, Ehitiste liigid, Ühiskondlik hoone, Klubihoone, Kasiino, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Sajandialguse militaararansambli osa

Mälestise kirjeldus

Kahekorruseline pikliku põhiplaaniga kivihoone Peasissepääsuga külgseinas hoonel on sümmeetriline fassaad. Hoone on jagatud kaheks plokiks omaette sissepääsudega. Hoonel on tagasihoidlikult dekoreeritud fassaadid: aknasillused, karniisid jne.

Mälestise ajalugu

Tondi sõjaväelinnaku klubihoone ehitati 1915-16.aastatel. Hoone on korduvalt ümberehitatud, suuremad töid tehti 1930-ndatel ja 1960-70-ndatel aastatel.

Kaitsevööndi ulatus

Tondi 51 – Tondi 53 - Tondi 53a – Tondi 53c – krundi Tondi 53b/Seebi 24a edelapoolne jätk (lõigatud tervikust mõttelise joonega, mis pikendab ühist piiri kruntidega Seebi 24, 26, 28, 30, 32) – Tondi 55 – Tondi 55a – Tondi 55b – Seebi 36a – Tondi 57 – Tondi 57a – Tammsaare tee 56, 58 – Tammsaare tee 64