Mälestise nimi Elamu Aasa t. 2/ Komeedi t. 11, 1929. a.

Menetleja: TLPA praktikant, Kirsi Kajamäe

Tallinna eeslinnas asuv tähelepanuväärse arhitektuuriga kivihoone.

Kirjeldus

Tegemist on haruldase kivihoonega valdavalt puithoonestusega piirkonnas. Hoone krohvitud sokliosa on viimistletud ülejäänud hoone seinapinnast erinevat tooni krohviga ning hoone põhimahust eraldab soklit horisontaalne karniis. Hoone Aasa tänava äärne fassaad on liigendatud läbi korruste kulgeva erkeriosaga, räästaalune osa viimistletud hammaskarniisiga. Hoone sissepääs on ääristatud krohviraamistusega, sissepääsuks on lihtne puidust tahveluks. Esiukse kohal asetseb väikeseruudulise jaotusega trepikojaaken. Hoonel on poolkelpkatus, koos tänavaäärse vintskapiga.

Ajalugu

Uue Maailma eeslinna teke oli seotud raudteeharu rajamisega Kristiine heinamaal 1870. aastal. Hoonestus hakkas tekkima 1873. aasta paiku. Käesolev kivimaja on ehitatud 1929. aastal