Mälestise nimi Elamu Aedvilja t. 6/ Karu t. 18, 1932. a.

Menetleja: TLPA muinsuskaitse osakonna peaspetsialist, Timo Aava

Ajastule iseloomulik elamu, arhitekt Karl Burmani loomingu ilmekas näide.

Kirjeldus

3-põhikorruse ja katusekorrusega korterelamu tellisseinad ning kõrge paest sokkel on viimistletud krohvi ja värviga. Hoonel on tagasiastega nurgalahendus, mille nõgus seinapind koos peaukse kõrge portaali, trepikoja lintakna ning esileulatuva katusekorrusega moodustavad terve fassaadi kesktelje. Kahele poole jäävad peegelpildis paiknevad külgfassaadid koos laia karniisiga rõhutatud nurgaakende ning teist ja kolmandat korrust läbivate erkeritega. Trepikojas on paest astmetega trepp, kiviparkett-põrandad, metallist trepivõre, puidust käsipuud ja akende kaitsevõred.

Ajalugu

1933. aastal valminud hoone projekti autoriks on arhitekt Karl Burmani (1882-1965). Aastate jooksul on hoones tehtud mitmeid ümberehitusi ja muudatusi.

Allikad

Tamverk, Anne (2012). Tallinn, Aedvilja tn. 6/Karu tn. 18. Muinsuskaitse eritingimused fassaadide remont-restaureerimiseks. Välisviimistluse põhiprojekt. Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti arhiiv n9 8000.
Tamverk, Anne (2011). Tallinn, Aedvilja tn. 6/Karu tn. 18. Trepikoja remont-restaureerimise projekt. Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti arhiiv n9 7333.