Mälestise nimi Peeter Suure Merekindluse raudtee Liiva jaamahoone, 1917. a.
Ehitisregistri ehitis Liiva jaamahoone (101020613)

Menetleja: Tallinna Linnaplaneerimise Ameti muinsuskaitse osakonna peaspetsialist, Urve Arukaevu

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Militaarkompleks, Haldushoone, Jaamahoone, Ehitiste liigid, Ühiskondlik hoone, Haldushoone, Jaamahoone, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Tegemist on ajaloolise Peeter Suure Merekindluse infrastruktuuri osaga.

Mälestise kirjeldus

Lihtne ühekorruseline tüüpprojekti järgi valminud hoone. Hoone madal sokliosa on maakividest laotud, hoone seinad ja otsaviilud paeplokkidest. Hoonet ilmestavad tellistest laotud nurgad ning akende ja välisuste raamistused. Poolkaarsete viiluakendega katusemahule liitub kelpkatusega maht. Katus on kaetud kiviimitatsiooniga katuseplekiga. Hoone aknad on erineva raamjaotusega ning plastikraamidega ja metalluksed.

Mälestis asub Tallinnas, Nõmme linnaosas, Orava tn 21b.

Mälestise ajalugu

Hoone on ehitatud 1917. aastal Peeter Suure Merekindluse osana. Käesoleval ajal kasutuses kontorina.