Mälestise nimi Tallinna Tiisikushaigla hoone, 1926. a

Ehitised, Ehitiste liigid, Ühiskondlik hoone, Ravihoone, Haiglahoone, Ehitusperioodid, 1918-1939.

Ajastule omane meditsiiniasutuse hoone, arhitekt Herbert Johansoni loomingu ilmekas näide.

Kirjeldus

Puithoone on pikliku põhiplaaniga ja kesktelje suhtes sümmeetrilise fassaadiga. Fassaadi keskosas on massiivne, külgedest kahe kivist trepikojaga rõhutatud keskrisaliit. Hoone külgtiibade risaliidid on vähearenenud. Hoone tagafassaadil on eenduv kahekorruselise suur veranda. Siseplaneering on lihtsa keskkoridoriga. Tagasihoidliku fassaadi dekoori täiendavad keskrisaliidi katusekorruse ümaraknad, trepikodade kaarsillustega aknad ja jõulise rustikaga sissepääsude raamistused.Hoone asub madalal krohvitud sokliosal ning fassaad on kaetud horisontaalse puitlaudisega. Hoonel on plekk-kattega viilkatus.

Ajalugu

1926. aastal arhitekt H. Johansoni projekti järgi ehitatud Tallinna Tiisikushaigla suur ravikorpus. 2007. aastal hoone restaureeriti ning kohandati ümber korterelamuks.

Magasini t 29 krunt