Mälestise nimi Elamu Mai t. 2, 1880. aastad

Menetleja: TLPA muinsuskaitse osakonna peaspetsialist, Timo Aava

Nõmmele iseloomuliku puitvilla näide 19. sajandi lõpust.

Mälestise kirjeldus

2-korruseline, madala plekist viilkatusega ning saelõikeliste sarika- ja pärliniotstega hoone, mille põhjaküljel kõrgema viilkatusega katusekorrus. Hoone palkseinad on kaetud horisontaallaudisega, vahevöö ning katusekorrus vertikaallaudisega. Idaseina fassaadi esimese korruse aknaavad äripindade tõttu muudetud, suured avad ilma jaotuseta. Peamine aknatüüp on kuuese ruudujaotusega. Hoovikülje teise korruse osas paikneb klaasitud veranda, mida toetavad dekoratiivsete konsoolidega postid. Samas seinas säilinud ka framuugidega ukseavad. 2000. aastatel on tänavaseina algsed uksed asendatud kaasaegsete eri tüüpi lahendustega.

Tegemist on 19. sajandi lõpus projekteeritud Nõmme tüüpilise puitelamuga.