Mälestise nimi Elamu Tatari t. 20, 1899. a.

Paikvaatluse kuupäev: 19.10.20

Menetleja: Tallinna Linnaplaneerimise Ameti muinsuskaitse osakonna eeslinnade peaspetsialist, Diana Haapsal

Mälestise tunnus

Näide 19.sajandi lõpu jõukamate linnakodanike üürimajast. Majas on luksuslik omaaegne interjöör. Rohkelt on säilinud ehitusaegseid detaile.

Ajalugu

Kahekorruseline nelja sissepääsuga elamu. Hoone välisilme on konservatiivne; osaliselt on akende ülaosas säilinud karniisid. Samas on säilinud osa ehitusaegseid aknaid. Luksuslikud on hoone interjööridetailid nagu stukkdekoor, ahjud, keraamilised põrandaplaadid, parkett, aknad, uksed koos linkidega. Esinduslikkusest annavad märku laiad sisetrepid ja kõrged laed (üle 3,3m). Kõik säilinud ahjud ja kaminad on oma vormilt historitsistlikud. Majas oli neli korterit. Trepikojast viivad tuppa laiad kahepoolsed uksed. Krundil on ka keskaegne karja kaev.

Hoone on ehitatud 1899. aastal.

Süsta t.5 krunt