Mälestise nimi Elamu Valdeku t. 9, 1930. aastad

Menetleja: TLPA muinsuskaitse osakonna peaspetsialist, Timo Aava

Ajastule ja kohale iseloomulik, tähelepanuväärse arhitektuuriga elamu näide.

Mälestise kirjeldus

Tegemist on kompaktse põhiplaaniga kahe põhikorruse ning katusekorrusega elamuga. Hoone mahtu tõstab katusel asuv klaasitud tornehitis. Puitelamu asub madalal krohvitud vundamendil ning fassaadid on kaetud valdavalt vertikaalse laudisega, katusekorruse osas on kasutatud horisontaallaudist. Hoone esifassaadi on veidi eenduv risaliidiosa koos keskse sissepääsuga. Hoone keskosas on lihtsamad kuuese ja üheksase jaotusega aknad, külgedel rikkalikuma kujundusega aknad. Hoone sissepääs on lahendatud veidi eenduva trepikojaosaga, lihtsa kujundusega puidust ja valgmikuosaga tahveluksega.

Hoone on ehitatud 1930ndatel aastatel. Hoone fassaadid on korrastatud 2010ndatel aastatel.