Mälestise nimi Fr. R. Kreutzwaldi büst, E. Rebane, 1970 (pronks)
Mälestise vana number K 209

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Skulptuur.

Mälestise tunnus

Kirjaniku ja ärkamisaegse rahvusliku liikumise tegelase Friedrich Reinhold Kreutzwaldi portreeskulptuur moodustab osa 1969-1970 alguse saanud Vanemuise teatri- ja muusikategelasi jäädvustavast portreeskulptuuride kogust. Kuigi kogu skulptuurid on loonud erinevad skulptorid mõjub see terviklikuna, sest portreed on ühes mõõdus ja dokumentaalselt karakterit avava iseloomuga.

Arvele võetud 1970.

Materjal: pronks.
Autor, valmistamise koht: Elmar Rebane
Mõõtmed: ca 52x25x40 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kuulub Vanemuise teatri- ja muusikategelaste portreeskulptuuride kogusse. Paikneb Vanemuise suure maja teatrisaali fuajees.