Mälestise nimi Keila-Joa mõisa köök, 1801. a.
Ehitisregistri ehitis Adminhoone-elamu (116006004)

Inspektor: Muinsuskaitseameti Harjumaa vaneminspektor, Silja Konsa

Märksõna(9)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Ehitusperioodid, 1711-1840, 1918-1939.

Historitsistliku arhitektuuri varasemaid näiteid Eestis. Osa hooneterikkast ansamblist.

Mälestise kirjeldus

1-korruseline laast- viilkatusega krohvitud kivihoone, mille kõige tähelepanuväärsemaks osaks on neogooti stiilis kujunduselemendid. Maja otsas on väike haritorn, mis jätab hoonest kiriku mulje.

Mälestise ajalugu

Ehitatud 1801. aastal ja rekonstrueeritud 1830. aastate algul seoses mõisaansambli suurejoonelise väljaehitamisega Peterburi arhitekti Hans Stackenschneideri projekti järgi. 1930. aastatel ehitati välja hoone II korrus ja uuendati katusekate.