Mälestise nimi Keila-Joa mõisa rippsild, 19. saj.

Menetleja: Muinsuskaitseameti Harjumaa vaneminspektor, Silja Konsa

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Rajatis, Sild, Ehitiste liigid, Rajatis, Sild, Jalgsild, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Mälestise tunnus

Piirkonna hooneterikas ansambel, historitsismi varasemaid näiteid Eestis. Ajastu stiilitüüpilise pargiväikevorm.

Kirjeldus

Rippsilla kandekonstruktsiooniks on monoliitbetoonist ja paekividest vundament, millest ulatuvad välja kaks tugiposti, mille pealt ulatub üle jõe kaks ankurketti (vanti). Vantide külge on riputite abil kinnitatud käigutee, mis külgsuunas on kujundatud terassõrestikuna, tagamaks silla külgsuunaline jäikus ja stabiilsus.

Rippsild on ehitatud 19. sajandil.

Kaitsevööndi ulatus

Kuna mälestiseks tunnistamise õigusaktis ei ole kaitsevööndit kehtestatud, on mälestise kaitsevööndiks 50 m laiune maa-ala mälestise väliskontuurist või piirist arvates.