Mälestise nimi Keila-Joa mõisa kasvuhoone 2, 1831-33. a.

Menetleja: Harjumaa nõunik, Heli Tomps

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Kasvuhoone, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Kasvuhoone, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Piirkonna hooneterikas ansambel, historitsismi varasemaid näiteid Eestis

Mälestise kirjeldus

Pikk krohvitud kivihoone, kaetud betoonpaneelidega, kaetud mullaga (taimestik peal). Fassaad nagu teistelgi hoonetel lahendatud neogooti stiilis. Avad osaliselt ümberehitatud.

Mälestise ajalugu

Mõisaansambel ehitati suurejoonelisemalt välja 1830 a-te algul Peterburi arh. A.I. Stackenschneideri proj. järgi.

Kaitsevööndi ulatus

Kuna mälestiseks tunnistamise õigusaktis ei ole kaitsevööndit kehtestatud, on mälestise kaitsevööndiks 50 m laiune maa-ala mälestise väliskontuurist või piirist arvates.