Euroopa Liit
Euroopa Regionaalarengu Fond

Asukohaandmed

Aadress (vana) Tartumaa, Kambja, Kambja
Asukoht praeguse kiriku ümbruses

Pärimus

Olnud kiriku asutamisest kuni 1773 a. praeguse kiriku ümbruses. Siia olevat maetud ka esimene Kambja koguduse õpetaja, keda nimejärele tuntakse,nimelt Johann Printz, kes 17.a. esimesel poolel Kambjas õpetaja ametit pidanud. Siia olevat maetud ka õpetaja Albert Sutor, Pommeri maalt pärit, kes 1719-1758 a. siin õpetajaks olnud ja ta järeltulija ning väimees Johann Heinrich Frost. Kiriku õpetajad ja kiriku ametnikud nagu köster ja võõrmündrid ning teised, kes midagi kirikule kinkisid, selle pääle muidugi jumala poolt ära valitud olid, maeti tähtsamatele kohtadele, harilikult kiriku seina äärde, või kirikusse sissekäigu ümbrusteJumala vallatud aga kangekaelsed ei maetud üldse surnuaeda,vaid aia taha. Ka need emad, kel välispool abielu laps sündinud, maetud surnuaia taha, samuti ei ole väljaspool abielu sündinud lapsi kristliku matuse ega matmisviisi vääriliseks peetud.=OR