ID: 1209 Nimi: Thetis
Päritolumaa: Läti
Aadress: Sisemeri, Liivi laht
Otstarve: reisi-kaubalaev
Laevatüüp: aurik
Ajalugu: ehitatud 1845, ehitaja Robert Napier, Govan; 1850. aastatel omandas Riia aurulaevaselts
Hukulugu: Peterburi ja Riia vahel kurseerinud reisi- ja kaubaaurik Thetis sõitis kapten R. Werneri juhtimisel teel Peterburist Riiga madalale. Kaup lastiti maha. Firma Hydrostat'i päästjad kohustusid meeste ja masinatega laeva madalalt lahti tõmbama ja selle pukseerima Kuressaare lähedale kapteni poolt kättenäidatud kohale, et seda takseerida ja seejärel korraldada esimene hädavajalik remont. Kaubamaja arvetest selgub, et päästetöödel osales 10 päeva jooksul 48 meest. Laeval käis ka komisjon, kes vaidles, kas sõiduk on vrakk või ei. Hydrostati pingutused laeva lahti kangutada jäid tulemusteta. Kavatseti sõlmida uus leping laeva vabastamiseks, kuid selle tulemused toimikust ei selgu. Vrakk müüdi oksjonil 500 rubla eest.
Objekti andmed: ratasaurik; 345 GRT/199 NRT, pikkus 190,5 jalga, laius 22,4 jalga
Materjal: raud