Päritolumaa: Venemaa
Dateering: 20. sajand
Aadress: Sisemeri, Soome laht
Leitud: Jah Otstarve: eriotstarbeline laev
Laevatüüp: demagnetiseerimislaev Koordinaadid: 59:20.712 N 23:55.327 E
Ava kaardil: Ava kaardil
Ajalugu: Tüübilt Soomes pealesõjaastail "sotakorvauskuunarina" ehitatud, väga tugeva ehituslaadiga hülgepüügilaev, milline Vene mereväe poolt demagnetiseerimislaevaks (akkumuljatornõi) ümber ehitati.
Hukulugu: Mahakantuna uputati ettekavatsetult Suur- ja Väike-Pakri saarte vahel olnud laevade surnuaeda. Tormide poolt purustatuna on osa sellest maetud Suur- Pakri saare kirdepoolse neeme rannavalli sisse.
Objekti andmed: Algselt oli laeva pikkus 44,91 ning laius 8,75 meetrit. Vrakk on täiesti purustatuna osaliselt rannavalli sisse maetud. Selle osi vedeleb ümberringi laialdasel alal.
Materjal: Puit
Asukoha kirjeldus: Pakri saarte vahelisel alal, Suur- Pakri kirdenurgal.
Avastamise aeg: Vrakk ja selle jäänused on aastakümneid kõigile nähtaval kohal.
Seisukorra kirjeldus: Vrakk täiesti purustatud. Nähtaval on ainult osa laeva ahtriosast Suur-Pakri rannavalli otsas.