ID: 311 Nimi: Johann Hinrich
Päritolumaa: Saksamaa
Hukkumise aeg: 23.11.1756 Jõuallikas: purjelaev
Aadress: Sisemeri, Soome laht, Lohusalu laht
Otstarve: kaubalaev
Laevatüüp: galeass
Hukulugu: Lübeckist Tallinna teel olnud alus (Galliasse) Johann Hinrich jooksis tugeva tormi ja udu tõttu madalale mitte kaugel Rogerwiek’ist Lohusalu küla all 23. novembril 1756. Kipper Hinrich Marcussen ja meeskond pääsesid paadiga pärast kaheksa tunnist pingutust rannale. Et laevakere õnnetuses kuigi tõsiselt kannatada ei saanud, olid Tallinna kaupmehed, kellele last mõeldud oli, väga huvitatud laadungi mahavõtmisest. Selleks palgati äsjaloodud tuukrikompanii meeskond, kes järgmisel päeval pärast õnnetust tööle asusid, kuid olid alavarustatud ning ka hilissügisene ilm ei soosinud nende ettevõtmist. Tallinna kaupmehed ei jäänud kompanii osutatud teenusega üldse rahule, sest nende mehed olnud viletsalt varustatud, jätnud osa kaupa laevaruumi ning lasknud randlastel päästetud kraamist "päästmise" sildi all mõndagi salamisi kõrvale toimetada.
Laeva vrakk müüdi avalikul enampakkumisel, sama saatus ootas laevalt kuivale maale toodud taglase osi.
Objekti andmed: kiilu pikkus: 30 küünart (in Kehl); 35 lasti
Asukoha kirjeldus: Lohusalu küla all
Arhiiviviide: EAA.3.1.312, l. 864-866p, 877 EAA.3.1.310, l. 133-133p: ASA Interna, 21568, l. 169p Stadsarchief Amsterdam (SA), arhiiv 5061, toimik nr 2994, 5.01.1757