ID: 354 Nimi: Northumberland
Päritolumaa: Inglismaa
Aadress: Sisemeri, Soome laht
Otstarve: kaubalaev
Laevatüüp: prikk
Last: vene kaubad (kanep, seaharjas, lina, rasv, punane puu, lauad)
Hukulugu: 9. novembri 1819 õhtul ilmus Kodasoo mõisa vetes Ihasalu neeme juures kolme versta kaugusel kaldast nähtavale üks ilma meeskonnata kolmemastiline laev, mis osutus kapten George Taylori juhtimisel Kroonlinnast Londonisse teel olnud prikiks Northumberland. Mastid olid raiutud, purjed ja ankrud puudusid. Laeva kere oli tugevalt kahjustatud. Purustuste järgi võis oletada, et laev oli juba varem kusagil randunud ja seal röövimise ohvriks langenud. Kauba maale toomine läks vaevaliselt ning see oli laevaankrute puudumise tõttu ka ohtlik. Sügis-talvised tuuled ja jää lükkasid vrakki ühest kohast teise. Järgmise aasta kevadel anti teada vraki "üleandmisest" ja selle hindamisest enne avalikku enampakkumist. Kas vrakk jäi merre või saadi see veest ka kätte, jääb teadmata.
Objekti andmed: kolm masti
Materjal: tammepuu