ID: 371 Nimi: Elisabeth Lewis
Päritolumaa: Inglismaa
Aadress: Sisemeri, Soome laht, Kunda laht
Otstarve: kaubalaev
Laevatüüp: prikk
Last: kaer
Hukulugu: Inglise prikk Elisabeth Lewis kapten James Nobbs´i juhtimisel väljus 21. septembril 1864 (ukj) Tallinnast Kunda suunas, et komplekteerida seal lõplikult kaup (kaer) ja sõita sealt edasi sihtsadamasse Londonisse. 22.09 jäädi ankrusse Kunda lahes, ballast viidi minema ja tehti kõik muud ettevalmistused kauba peale laadimiseks. 24.09 võeti peale 18 lasti kaeru. 25.09 tugev kagutuul ja vihm. Kell 11 PM tuul pöördus järsku põhja. Lasti alla teine ankur. Lainetus muutus kõrgeks. 27.09 mitmed kinnitusketid purunesid ja laev sõitis 5 minuti pärast põhja kinni. Laev põrkas korduvalt vastu põhja ja merelained käisid üle parda. Osa meeskonnast koos kapteniga läks koheselt paadiga kaldale. 28.09 hommikul, kui tuul oli vaibunud nähti et laev lamas tüürpoordil liivasel põhjal, oli 4 jala ulatuses veega täitunud ja mitmed osad, sh tüür, purunenud. Kiil oli lahti kistud.
Asukoha kirjeldus: Kunda laht
Allika viited ja kirjandus: Estländische Gouvernements-Zeitung, 008.10.1864