ID: 80 Nimi: Daneskiold
Päritolumaa: Taani
Aadress: Sisemeri, Läänemeri
Otstarve: kaubalaev
Laevatüüp: kuunar
Last: Sidrunid ja sidrunimoos
Hukulugu: Taani kuunar Daneskiold Gerhard Jürgen Jenseni juhtimisel oli 17. aprillist 1820 (ukj) teel Kopenhaagenist Peterburi. 27.04 kell 6 hommikul peiliti kolme miili kaugusel Hiiumaa tuletorn. 28.04 hakkasid jäätükid vastu laeva põrkuma. Samal hommikul kell 6 oldi Lehtma neemest poolteist miili SSW. Laev hakkas lekkima, lisaks tugev muutlik tuul. Viimases hädas üritati laeva kaldasse ajada, kuid see ebaõnnestus. Laev hakkas aegamööda vee alla vajuma. Merehädalised päästis viimasel hetkel läheduses sõitnud Vene kaljas Albert kapten Lindgreeni (või üks galiott) juhtimisel, mis oli teel Liverpoolist Peterburi. Meeskond viidi Hiiumaale, kus neid majutas oma Kõrgessaare mõisas Eduard von Ungern-Sternberg. Kahe päeva pärast tuli talupoegadelt teade, et on üritatud vrakki kalda poole tõmmata, kuid kätte on saadud vaid kaks ankrut ja osa köiestikust. Selle edasi transportimine osutus aga võimatuks nii et ka see loeti kaotatuks. 30.04 jõudis hukkunud laeva meeskond (kipper ja 4 meest) Tallinna.
Asukoha kirjeldus: Hiiumaa, Lehtma