ID: 83 Nimi: Drey Gebrüder
Päritolumaa: Taani
Aadress: Sisemeri, Soome laht
Otstarve: kaubalaev
Laevatüüp: jahtlaev
Last: lina- ja kanepiseemned, takk
Hukulugu: Taani jahtlaev (Jagdschiff) Drey Gebrüder Lars Anderseni juhtimisel oli 21. novembrist (ukj) 1823 teel Kroonlinnast Taani (Nasgo/Naskow?). 24.11 puhkes merel torm, tihe lumesadu. Laev hakkas täituma veega, tuli otsida võimalusi enda päästmiseks. 27.11 jäi laev seisma kividel Malusi (Malosaar) saare juures. Rannast tuli appi paat, mis meeskonna kaldale toimetas. Peatselt üritati mitme paadiga päästa, mida päästa andis. Kaldale toimetati suurem puri, mis masti küljest lahti võeti ja muid taglase osi. Ööl vastu 1.12 puhkes uuesti vali tormi, mis omakorda purustas vraki ja kandis selle osad ümbruse vetesse laiali. Kipper ja kolm meeskonnaliiget pääsesid. Meeskond jäi 4. detsembrini saarele, misjärel suunduti Kolga mõisa, kus nende eest hoolt kanti.
Asukoha kirjeldus: Põhja-Malusi saare juures