ID: 958 Nimi: Trine Marie
Päritolumaa: Venemaa
Aadress: Sisemeri, Väinameri
Otstarve: kaubalaev
Laevatüüp: kuunar
Last: puit
Hukulugu: Vene laev (kahvelkuunar) oli kapten K. Puhlingi juhtimisel teel Kotkast Lübeckisse, kui jäi tormi kätte. Purjed pandi kokku, v. a esipuri. Schoonersegel rebenes. Vihma kallas. Sooviti Väinameres (Moonsund) tuulevarju otsida ja ankrusse jääda, kuid see ei õnnestunud. Meri läks WSW-tormiks ja pool kaheksa õhtul sõideti tihedas vihmas karile. Vormsi tuli paistis eest. Sooviti ankur vette lasta, see ei õnnestunud ja laev tõukus uuesti tugevalt põhjale, mille tagajärjel rool ja ahtri(?) purunesid ning laev veega täitus. Varsti pääses laev triivima ja jäi pidama Vormsi all, kus uuesti rihvile paiskus. Laev täitus kiiresti veega ja oldi sunnitud laevalt lahkuma. Sõideti Vormsi kaudu maale, kust nähti, et laev Noarootsi lahte (Nuckoesund) triivib.
Asukoha kirjeldus: Paslepa, Läänemaa